گلچین مطالب فارسی

گلچین مطالب فارسی، دانلود فیلم و آهنگ، اس ام اس جدید، دانلود عکس، بیوگرافی، اخبار ورزشی

گلچین مطالب فارسی

گلچین مطالب فارسی، دانلود فیلم و آهنگ، اس ام اس جدید، دانلود عکس، بیوگرافی، اخبار ورزشی

درباره قلعه شفیع اباد

ساخت اکو موزه روستای شفیع آباد کرمان آغاز شد

ساخت نخستین اکو موزه طبیعی ایران با تاکید بر توانمند سازی جامعه محلی در روستای شفیع آباد کرمان کلید خورد. اکو موزه شفیع آباد نخستین پروژه‌ای است که از سوی سازمان ملل به عنوان اکو موزه به رسمیت شناخته شده است.

موزخبرگزاری مکیراث فرهنگی – گروه گردشگری: ساخت اکو ه طبیعی روسای شفیع آباد با تاکید بر توانمند سازی جامعه محلی در روستای شفیع آباد کرمان کلید خورد. اکو موزه شفیع آباد پروژه ای است که از سوی سازمان ملل به عنوان اکو موزه به رسمیت شناخته شده است.
 
نینا امین زاده طراح و مجری پروژه اکو موزه شفیع آباد در گفتگو با CHN ضمن اعلام این خبر، گفت: قرار است این اکو موزه بر پایه مشارکت های مردمی ساخته شود.
  
طراح پروژه اکو موزه شفیع آباد درباره سازمان ها و اداراتی که قرار است در این پروژه مشارکت فعال داشته باشند نیز گفت: کمیته ملی طبیعت گردی سازمان میراث فرهنگی، اداره کل میراث کرمان و شرکت عمران کرمان به عنوان سرمایه گذار بخش خصوصی در این پروژه همکاری خواهند داشت. همچنین رایزنی ها برای حضور فعال دفتر رشد و توسعه فراگیر سازمان ملل در جریان است.
 
امین‌زاده با اشاره به همکاری های رزم حسینی، استاندار کرمان در روند پیش از آغاز پروژه اکو موزه شفیع آباد، تصریح کرد: در یک سال اخیر آقای رزم حسینی و همچنین آقای مهاجری رئیس اداره میراث فرهنگی کرمان مساعدت های فراوانی برای آغاز این پروژه انجام دادند. همچنین آقای رحمانی موحد، معاونت گردشگری سازمان میراث نیز بارها بر ضرورت اجرای این طرح تاکید کرده است.
 
امین زاده درباره موقعیت جغرافیایی اکو موزه شفیع آباد نیز چنین توضیح داد: پروژه اکو موزه شفیع آباد قرار است در منطقه تکاب شهداد کرمان برگزار شود . در این منطقه بیش از 30 روستا وجود دارند و تحت پوشش این پروژه قرار خواهند گرفت. علت انتخاب این منطقه نیز وجود کدهای محرومیت و فقر در روستاهای این منطقه بود.
 
او همچنین درباره علت انتخاب روستای شفیع آباد به عنوان مرکز اصلی اکو موزه توضیح داد: روستای شفیع آباد نیز با مشارکت مردم به عنوان مرکز اصلی برپایی اکو موزه انتخاب شده است. این روستا دارای فرهنگ، آداب رسوم و پوشش محلی، غذای محلی و صنایع دستی مخصوص به خود است که این موضوع باعث جذب گردشگران به این منطقه خواهد شد. از سوی دیگر نزدیکی این روستا به کلوت های کویر شهداد باعث شد این روستا را به عنوان مرکز این اکو موزه انتخاب کنیم.
 
او در تکمیل صحبت هایش گفت: روستای شفیع آباد پیش از این نیز از روستاهایی بود که گردشگران زیادی را جذب می کرد، اما امکانات کافی برای اقامت شبانه در این منطقه وجود ندارد. کار ما این است با راه اندازی اکو موزه و احیا و مرمت کاروانسرا این روستا، امکانات اقامت شبانه در شفیع آباد را فراهم کنیم.
 
امین‌زاده درباره تاکید بر توانمند سازی جامعه بومی در مراحل کار اکو موزه شفیع آباد نیز توضیح داد: از آنجایی که این اکو موزه با تاکید بر توانمند سازی جامعه محلی آغاز به کار کرده است، در چهار ماه نخست کارگاه های مشارکتی در منطقه برگزار و تشکل های حقوقی برای مردم تشکیل خواهد شد. بیشتر درآمد به برای توانمند سازی منطقه در اختیار مردم قرار خواهد گرفت که بخشی از آن به احیا و لای روبی قنات های منطقه اختصاص پیدا خواهد کرد. زندگی مردم این منطقه به قنات ها بسته است، اما در سال های اخیر هزینه های بالا باعث شده بسیاری از این قنات ها بی استفاده رها شوند. یکی از اهداف اصلی اکو موزه شفیع آباد احیای قنات های منطقه است.
 
طراح پروژه اکو موزه شفیع آباد همچنین به قلعه تاریخی این روستا اشاره کرد و گفت: بر اساس توافق استاندار و اداره میراث فرهنگی و همچنین سازمان عمران کرمان، قرار است کاروانسرای شفیع آباد به پروژه اکو موزه بپیوندد و با حمایت سازمان ملل و سازمان عمران کرمان مرمت و آماده بهره برداری شود.
 
او با اشاره به این که بخش هایی از کاروانسرای شفیع اباد در سال های گذشته احیا شده است، گفت: قرار است کاروانسرای شفیع آباد با استفاده از نیروی محلی و مصالح بومی، برای اقامت گردشگران مرمت و احیا شود.
 
امین زاده درباره زمان اتمام این پروژه نیز تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده پروژه اکو موزه تا دو سال دیگر به اتمام خواهد رسید و آماده بهره برداری خواهد بود. البته مرمت نهایی و بهره برداری از کاروانسرای شفیع آباد با توجه به حساسیت های موجود در بحث میراث فرهنگی و مرمت، حدود 3 تا 4 سال زمان خواهد برد.
 
طراح پروژه اکوموزه شفیع آباد در ادامه با تاکید بر جایگاه مردم بومی در روند راه اندازی این اکو موزه گفت: باید اول بدانیم مردم چه چیزی لازم دارند و بهتر است چه نوع گردشگری وارد منطقه شود. برای رسیدن به این مهم موسسه توسعه پایدار محیط زیست (سنستا) ببه مدیریت آقای دکتر فرور کارش را در منطقه آغاز کرده است. همچنین قرار است به زودی پرچم سازمان ملل با هماهنگی وزارت کشور در این منطقه بر افراشته شود.
 
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.